Kelitiedote

NUTS alkaa pikkuhiljaa jalkautumaan Karhunkierroksen varrelle odottamaan teitä. Keskiviikkona Rukalla oli koleahko päivä, ja maisemat sellaiset, että isännät eivät vielä kevätkylvöjä aloittele. Torstaina alkaa lämpenemään, ja viikonlopuksihan tänne on luvassa keskiverto kesäpäivän lämpötilat, toistakymmentä astetta.

Maastossa polut tarjoavat monipuolista alustaa: paljon kuivia nopeita polkuja erityisesti hiekkakankailla. Tallotuilla reiteillä esiintyy huokoista jäätä, joka ei suoranaisesti ole liukasta tiedustelijankin kävellessä huoleti kädet taskussa kesäkengillä. Hyvien pätkien vastapainona lopun korkeilla vaaroilla ja vastaavasti muun polkuverkoston alavilla (suo) paikoilla voi lunta olla kasautunut paikoin reilumminkin tuomaan pientä haastetta matkaan.

Ohessa pari kuvaa Konttaisen rinteestä. Tästä maaliin on jotain kuutisen kilometriä. Vaaran laella lunta paikoitellen reilusti, pitkät portaat pääosin sulat, viimeiset askeleet jäässä. Myös rinteessä oli lumisempia/hötöjäisempiä kohtia.

Sulat portaat

Luminen polku

Tervetuloa Kuusamoon!