Buff Trail Tour Finland käynnistyi 17.5. Karhunkierros Ultra Trail 2014 – Suomen rankin juoksukisa

Kuusamon myöhäinen kevät ja osittain luminen reitti tekivät NUTS Karhunkierros Trail Ultrasta todellisen polkujuoksuseikkailun. Paikoin jopa reiteen asti upottanut lumi oli osanottajille rankka haaste, mutta vastapainoksi Oulankajoen laaksoa reunustavat kankaat ja Kitkajoen rantapolut tarjosivat juoksunautintoa parhaimmillaan.

Kiutakönkäältä startanneen Buff Trail Tour Finlandiin kuuluvan 53km:n matkan nopeimmat miehet Janne Hietala ja Jussi Nokelainen saapuivat maaliin yhtä aikaa ajassa 7h 26min. Janne Hietala kommentoi raskasta urakkaa näin: “15km:n kohdalla ryhmän vauhti tuntui kevyeltä, ja päätin kiristää hieman. Vain Jussi Nokelainen seurasi mukana. 35km:stä eteenpäin reitin kahlaus lumessa muuttui kävelyksi. Jussi vaikutti minua hyvävoimaisemmalta, mutta päätin, että tässä hangessa en anna hänen pudottaa kyydistä”, johon  Nokelainen puolestaan totesi: “Kun Janne nykäisi ja muu ryhmä jäi, en vielä siinä vaiheessa halunnut päästää häntä karkuun. Viimeinen 15km tultiin sopuisasti uraa avaten, eikä upottavassa hangessa tehnyt mieli yrittää omaa ratkaisua.”

Naisten voittaja Nina Heiskanen käytti matkaan aikaa 8h 10min ja oli koko joukon neljänneksi nopein. Heiskanen kertoi varanneensa mukaan lisäenergiaa ja lämpimiä vaatteita, jotta selviäisi lumen hidasteista kunnialla. “Lumiset osuudet olivat todella raskaita, mutta nautin niistä silti. Oli upeaa kokea Suomen luonnon monipuolisuus ja sen polkujuoksulle asettamat haasteet. Alun helpoilla osuuksilla juoksin kovempaa, jotta pääsisin loppupuolen hitaille pätkille hyvissä asemissa.”

Karhunkierroksella kisattiin myös 80 ja 160km:n matkat. 80km:n koko Karhunkierroksen kiersi nopeiten Tero Ruokolainen, 11h 40min. Naisten voittaja Helinä Turtinen selvitti urakan alle tunnin jääneenä ajassa 12h41min. 160km:n matkalla Karhunkierros oli tarkoitus juosta edes takaisin. Perjantain ja lauantain välisenä yönä Rukalta kohti pohjoista taittoi matkaa yhdeksän urheaa osanottajaa, jotka joutuivat tallomaan uraa myös lauantain lyhyemmille matkoille. Tällä kertaa olot olivat liian haastavat, ja kaikki osanottajat joutuivat jättämään matkan kesken, koska sen taittaminen ei olisi onnistunut järjestäjien asettamassa 36h:n määräajassa.

Buff Trail Tour Finland jatkuu helatorstaina 29.5. Bodom Traililla Espoon Pirttimäessä 21km:n matkalla. Seuraavat osakilpailut ovat NUTS Midnight Sun Trail Ultra 25.7. Pallakselta Hettaan, Tunturimaraton 9.8. Pyhätunturilla, Nuuksio Classic Trail Marathon 6.9. Tourin finaali on Vaarojen Maraton 4.10. Kolilla.